Сьогодні:

Каталог  » Прикладні науки. Медицина. Техніка » Хімічна технологія. Хімічна промисловість і споріднені галузіНа головну

Каталог » Прикладні науки. Медицина. Техніка » Хімічна технологія. Хімічна промисловість і споріднені галузі



  Детальніше»

 Прянности

   УДК: 663
           Р93
   Автор: Рыбак Г.М. и др.
   Видавництво: К.: Урожай
   Рік видання: 1989
   ISBN: 5-337-00279-1
   Сторінок: 192
   Анотація: В книге в популярной форме изложены сведения о пряностях и пряноароматических растениях. Даны ботанико-био-химическая характеристика, а также пищевая и лечебная их ценность. Большой раздел книги посвящен использованию всевозможных пряностей в консервировании и при изготовлении различных блюд, заправок, соусов, напитков, даны их рецепты. Показана возможность использования пряноароматических растений для отдушек, зимних букетов, в косметике. Книга рассчитана на широкий круг читателей.

  Детальніше»

 Логика икомпьютер. Моделирование рассуждений и проверка правильности программ

   УДК: 66
           Л69
   Автор: Алешина Н.А., Анисов А.М., Быстров П.И. и др.
   Видавництво: М.: Наука
   Рік видання: 1990
   ISBN: 5-02-007156-0
   Сторінок: 240
   Анотація: Логика является одним из важнейших источников развития современной информатики и вычислительной техники. Впервые в отечественной литературе для широкого круга читателей детально анализируются логические предпосылки информатики, показывается ключевая роль логики в программировании, в разработке экспертных систем, в исследовании искусственного интеллекта, во внедрении современных информационных технологий. Для читателей, интересующихся перспективами современной компьютерной революции, в особенности для тех, кто изучает и преподает информатику.

  Детальніше»

 Їжа. Італійське щастя

   УДК: 664
           К72
   Автор: Костюкович О.О.
   Видавництво: Харків: Фоліо
   Рік видання: 2015
   ISBN: 978-966-03-6927-6
   Сторінок: 431
   Анотація: У 2006 році у Москві та Італії одночасно вийшла книжка Олени Костюкович «Їжа. Італійське щастя», що тоді ж була нагороджена в Москві премією Союзу рестораторів, а в Італії — премією Союзу книготорговців «Банкарелла». Цей твір було опубліковано в 13 країнах: Китаї, Сербії, СІЛА, Канаді, Австралії, Великої Британії, Іспанії та інших. В Україні книжка виходить уперше. До українського видання автором було написано спеціальну передмову, перероблено текст, внесені оновлені дані. Ця книжка, матеріал до якої збирався протягом 10 років у всіх регіонах країни, знайомить читачів з італійською кухнею. Автор описує тисячі наїдків, напоїв, приправ (лише до одного виду спагеті — їх більше ста!), страв, рецепт виготовлення яких змінюється в кожної із 20 областей Італії. Це своєрідна кулінарна подорож не тільки з півночі до півдня країни, «від Гомера до фаст-фуду», але й цікава розповідь про секрети середземноморської дієти, давні рецепти, про кулінарний календар, еротизм італійської кухні. Окрему частину книги займають глосарії, таблиці, класифікації і специфікації продуктів, що використовуються в італійській кухні. Але це видання не тільки про їжу, воно про країну, про її культуру, свідченням чого є включені до нього численні відгуки видатних людей про кулінарні традиції Італії, нерозривно пов’язані з культурою країни. Книжка призначена тим, хто вивчає Італію, і допоможе зрозуміти країну та її людей через універсальний кулінарний код.