Каталог » Прикладні науки. Медицина. Техніка » Домоведення.Домашнє господарство.Комунальне господарство.Служба побуту
Детальніше»
УДК: 641/642
Ф83
Автор: Франко О.Ф.
Видавництво: Львів: Каменяр
Рік видання: 1990
ISBN: 5-7745-0301-1
Сторінок: 238
Анотація: До видання включено (з певною текстологічною обробкою) кулінарні рецепти Ольги Федорівни Франко, подані нею в книзі «1-ша українська загальнопрактична кухня», що побачила світ у 1929 році в Коломиї. Тут читачі знайдуть широкий діапазон страв традиційної української кухні: від різних закусок, супів, борщів, м’яса, риби до печива і варення.
Ф83
Автор: Франко О.Ф.
Видавництво: Львів: Каменяр
Рік видання: 1990
ISBN: 5-7745-0301-1
Сторінок: 238
Анотація: До видання включено (з певною текстологічною обробкою) кулінарні рецепти Ольги Федорівни Франко, подані нею в книзі «1-ша українська загальнопрактична кухня», що побачила світ у 1929 році в Коломиї. Тут читачі знайдуть широкий діапазон страв традиційної української кухні: від різних закусок, супів, борщів, м’яса, риби до печива і варення.
Детальніше»
УДК: 641
С82
Автор: Сусоколова Т.О.
Видавництво: К.: РПО "Полиграфкнига"
Рік видання: 1992
ISBN: 5-7707-0902-2
Сторінок: 88
Анотація: Блюда из дешевых белковых продуктов.
С82
Автор: Сусоколова Т.О.
Видавництво: К.: РПО "Полиграфкнига"
Рік видання: 1992
ISBN: 5-7707-0902-2
Сторінок: 88
Анотація: Блюда из дешевых белковых продуктов.
Детальніше»
УДК: 641
Т93
Автор: Тычинский В.Т.
Видавництво: К.: Рэклама
Рік видання: 1989
ISBN: 5-88520-017-3
Сторінок: 256
Анотація: В книге приводятся советы по обработке продуктов, хранению готовых кулинарных изделий. Даются рекомендации по приготовлению и оформлению блюд из разных продуктов. На широкий круг читателей.
Т93
Автор: Тычинский В.Т.
Видавництво: К.: Рэклама
Рік видання: 1989
ISBN: 5-88520-017-3
Сторінок: 256
Анотація: В книге приводятся советы по обработке продуктов, хранению готовых кулинарных изделий. Даются рекомендации по приготовлению и оформлению блюд из разных продуктов. На широкий круг читателей.
Детальніше»
УДК: 641/642
Ц94
Автор: Циганенко В.О., Солових З.Х.
Видавництво: К.: Техніка
Рік видання: 1990
ISBN: 5-335-00561-0
Сторінок: 224
Анотація: Наведено рецептуру та технологію приготування широкого асортименту страв з овочів, грибів і фруктів - закусок, перших, других страв, десертів. різноманітні за добором продуктів, прості й вишукані страви кожна господиня може приготувати в різні пори року, користуючись наведеними у посібнику порадами. Розрахований на широке коло читачів.
Ц94
Автор: Циганенко В.О., Солових З.Х.
Видавництво: К.: Техніка
Рік видання: 1990
ISBN: 5-335-00561-0
Сторінок: 224
Анотація: Наведено рецептуру та технологію приготування широкого асортименту страв з овочів, грибів і фруктів - закусок, перших, других страв, десертів. різноманітні за добором продуктів, прості й вишукані страви кожна господиня може приготувати в різні пори року, користуючись наведеними у посібнику порадами. Розрахований на широке коло читачів.
Детальніше»
УДК: 641
З-18
Автор: Мицько М.А.
Видавництво: Ужгород: Карпати
Рік видання: 1990
ISBN: 5-7757-0147-Х
Сторінок: 246
Анотація: У книзі подано опис стародавніх народних закарпатських страв, які зберігають в собі давні кулінарні традиції краю.
З-18
Автор: Мицько М.А.
Видавництво: Ужгород: Карпати
Рік видання: 1990
ISBN: 5-7757-0147-Х
Сторінок: 246
Анотація: У книзі подано опис стародавніх народних закарпатських страв, які зберігають в собі давні кулінарні традиції краю.
Детальніше»
УДК: 641
Н74
Автор: Новоженов Ю.М., Сопина Л.Н.
Видавництво: М.: Высш. шк.
Рік видання: 1990
ISBN: 5-06-000958-0
Сторінок: 288
Анотація: Дана краткая характеристика национальных кухонь зарубежных стран. Изложена технология приготовления и рецептура наиболее распростаненных блюд народов Европы, Азии, Африки, Северной и Южной Америки. Приведены рекомендации по составлению меню из блюд отечественной кухни для иностранных туристов. Для широкого круга читателей. Может быть использовано в учебном процесе в профтехучилищах.
Н74
Автор: Новоженов Ю.М., Сопина Л.Н.
Видавництво: М.: Высш. шк.
Рік видання: 1990
ISBN: 5-06-000958-0
Сторінок: 288
Анотація: Дана краткая характеристика национальных кухонь зарубежных стран. Изложена технология приготовления и рецептура наиболее распростаненных блюд народов Европы, Азии, Африки, Северной и Южной Америки. Приведены рекомендации по составлению меню из блюд отечественной кухни для иностранных туристов. Для широкого круга читателей. Может быть использовано в учебном процесе в профтехучилищах.
Детальніше»
УДК: 641/642
К49
Автор: Клиновецька З.
Видавництво: К.: Час
Рік видання: 1991
ISBN: 5-88520-094-7
Сторінок: 218
Анотація: Увазі читачів пропонується репринтне видання однієї з перших українських кулінарних книг «Страви й напитки на Україні». Видання містить 1000 стародавніх рецептів страв національної кухні, які свого часу були досить поширеними та популярними на Україні. Сучасним господиням цікаво буде дізнатися про напівзабуту рецептуру приготування борщів та юшок, м’ясних та рибних страв, різноманітних каш тощо. Окремі розділи у книзі присвячено приготуванню традиційних і разом з тим оригінальних десертів — узварів, киселів, морозива. Подано поради по заготівлі в домашніх умовах овочів, фруктів, ягід. До книги видавництво додає післямову, алфавітний покажчик маловживаних у сучасній мові слів, алфавітний покажчик страв та коментарі до тексту. Видання репринтне. З видання: Київ — Львів, 1913 р. На широке коло читачів.
К49
Автор: Клиновецька З.
Видавництво: К.: Час
Рік видання: 1991
ISBN: 5-88520-094-7
Сторінок: 218
Анотація: Увазі читачів пропонується репринтне видання однієї з перших українських кулінарних книг «Страви й напитки на Україні». Видання містить 1000 стародавніх рецептів страв національної кухні, які свого часу були досить поширеними та популярними на Україні. Сучасним господиням цікаво буде дізнатися про напівзабуту рецептуру приготування борщів та юшок, м’ясних та рибних страв, різноманітних каш тощо. Окремі розділи у книзі присвячено приготуванню традиційних і разом з тим оригінальних десертів — узварів, киселів, морозива. Подано поради по заготівлі в домашніх умовах овочів, фруктів, ягід. До книги видавництво додає післямову, алфавітний покажчик маловживаних у сучасній мові слів, алфавітний покажчик страв та коментарі до тексту. Видання репринтне. З видання: Київ — Львів, 1913 р. На широке коло читачів.
Детальніше»
УДК: 641
К90
Автор: Воробьева Л.И.
Видавництво: М.: Агропромиздат
Рік видання: 1988
ISBN: 5-10-001757-0
Сторінок: 335
Анотація: В сборнике представлены кулинарные рецепты из "Книги о вкусной и здоровой пище", рассчитанные на приготовление блюд и кулинарных изделий в домашних условиях.
К90
Автор: Воробьева Л.И.
Видавництво: М.: Агропромиздат
Рік видання: 1988
ISBN: 5-10-001757-0
Сторінок: 335
Анотація: В сборнике представлены кулинарные рецепты из "Книги о вкусной и здоровой пище", рассчитанные на приготовление блюд и кулинарных изделий в домашних условиях.
Детальніше»
УДК: 641/642
Ц26
Автор: Цвек Д.
Видавництво: Львів: Каменяр
Рік видання: 1988
ISBN: 5-7745-0099-3
Сторінок: 126
Анотація: В посібнику описано широкий асортимент виробів з тіста, які можна приготувати в домашніх умовах. Подано практичні поради по оздобленню тортів, пирогів, рулетів та ін., а також по виготовленню кремів, начинок, помадок, різних видів варення, джемів, мармеладів, солодких салатів. Розрахований на широке коло читачів.
Ц26
Автор: Цвек Д.
Видавництво: Львів: Каменяр
Рік видання: 1988
ISBN: 5-7745-0099-3
Сторінок: 126
Анотація: В посібнику описано широкий асортимент виробів з тіста, які можна приготувати в домашніх умовах. Подано практичні поради по оздобленню тортів, пирогів, рулетів та ін., а також по виготовленню кремів, начинок, помадок, різних видів варення, джемів, мармеладів, солодких салатів. Розрахований на широке коло читачів.
Детальніше»
О продуктах и культуре потребления
О-11
Автор: Каневский Е.М., Краснянский Э.В., Лысов М.М., Новоженов Ю.м.
Видавництво: М.: Экономика
Рік видання: 1988
ISBN: 5-282-00037-7
Сторінок: 223
Анотація: В популярной форме авторы рассказывают о том, как разумно и экономно обращаться с продуктами в домашнем хозяйстве. Книга знакомит с наиболее рациональными приемами приготовления пищи, в ней даются полезные советы по консервированию продуктов в домашних условиях, заготовке их впрок. Для широкого круга читателей.